Nevím co i je

Dobrý den, chtěla jsem zeptat začalo to > tělesnými potížemi mravenčení na dlani pak předloktí(jako kdyby mě tam jezdil vlas) na jedné ruce,stehna střídavě a pak na druhé > dále celé tělo,jazyk, rty. Bolesti zad na krku a mezi lopatky. Dvakrát do měsíce se mi stalo, že jsem se začala vnitřně třást že jsem si musela lehnout jak mi bylo a nebyla jsem schopná se starat o děti. > doktor mi řekl že jsem zcela v pořádku, EKG také v pořádku, vyšetření krve také mám strach vůbec nevím co to je??? Chodím stále k doktorovi bojím se smrti, infarkt že tomůže být bolí mě i občas z těch zad jako že se to táhně na levé straně hrudi no hrůza já zbláznim se z toho furt mi říkájí jak jsem zdravá, byla jsem i u neurologa a zdravá RtG páteře a hrudníku v pořádku. Mám i občas takové jako tepání v prstu nebo dlani, to chvění vnitřní, mravenčení atd není najednoustřídá se to už fákt nevím. Je možné že je to psychikou, bývá to ? Děkuji za odpověd. Dali mi antidepresiva Asentru 50neurolog, ale já se nechci rvát zbytečně práškama Mám strach kdy to zase příjdě a to chvění je hrozný nemohu se starat vůbec o děti pak si vyčitam jak jsečm špatná matka a bračím mám mininko půl roční před třemi měsíci mi umřel její bratříček 3 měsíční doma nebyl s námi přisuzují to tomu ale já tomu nevěřím mám dvě děti ještě a když vidím jak jiné mámi jsou štastné a dokáží se postarat chci plakat chtěla bych žít zase normálně prosím o pomoc co mám dělat radu, děkuji >

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Vaše situace je nesmírně obtížná,věřte mi,není "vina"prožívat úzkostné stavy,které často vedou i k různým nepříjemným tělesným pocitům.Tedy nemějte pocit,že nějak sama sebou "kazíte"život druhým.Volba antidepresíva je zcela na místě,je nutné lék brát opravdu denně a přetrpět určitou dobu/vesměs 2 týdny/,než efekt nastoupí-tato léčba je zcela bezpečná,antidepresíva jsou "chytré"pilulky,mají vliv na rovnováhu určitých působků v mozku.Rozhodně se jich nebojte.Role ženy na mateřské dovolené rozhodně není jednoduchá,je to hodně o "samotě",přesto,že člověk je vlastně hmotně stále s někým..Vydržte,prosím.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: