Nevim co mi je

Dobrý den Chtěla bych se zeptat....v 6 letech jsem měla svuj první epileptický záchvat, měsíc jsem byla v nemocnici a pak zjistili že to je teda ta epilepsie brala jsem convulex a po čase jsem byla unavená a usínala jsem ve škole ne z toho že bych večer nespala ale spíš jsem tak omdlívala. Šli jsme teda k paní doktorce a ta řekla že jsem byla předávkovaná tak mi snížila dávky, po čase jsem mela docela klid i když jsem tabletky brala mela jsem jednou za měsíc záchvat potom byla dlouha pauza a asi před rokem jsem měla takove bušení srdce jakoby me někdo škrtil začala jsem se třepat a nebyla jsem ničeho schopná jako při epileptickém ale epileptické záchvaty byly horší a tak nás pani doktorka poslala na vyšetření kde nám sestřička oznámila že mám tetanii tak moje neuroložka řekla že to je určitě psychického rázu a napsali mi magnesium a nějaké antidepresiva při čemž mi řekla ze si mam brát půlku tabletky hlavně ať neberu víc a nakonec jsme zjistili že se nedaji rozpulit tak jí mamka volala a ona řekla tak ať si vemu celou...tímhle tohle nekončí časem mi přibylo i několik omdlení a migreny kdy jsem nemohla vůbec fungovat když jsem tohle řekla doktorce tak mi řekla ze omdlíváni je úplně normální .Asi před půl rokem jsem měla epileptický záchvat čímž mě doktorka poslala na vyšetření a řekla že jí už určitě dávno nemám . A že je to jen v mojí hlavě Někdy jsem měla i křeče u srdce ,jednou mi děda jen tak měřil ze srandy tlak (děda ma problémy se srdcem a už byl 2x na operací na první v dost nízkém věku a na druhé asi před 2 rokama prý že měl nějak obalené srdce ) a bylo tam že mám pry aritmii srdce ale to jsem nikomu neříkala a ani neřešila. Je mi 15 a byla bych moc ráda za radu a nebo nějaký názor a moc se omlouvám za chyby . moc děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den Veroniko. Omdlévání může být i z méně závažných příčin, jako tendence k nižímu tlaku při delším stání, ale naopak i epilepsii, což je závažnější a potřebuje léčbu antiepileptiky. Protože u Tebe tato diagnosa již byla stanovena, byl bych opatrný s ev vysazováním takové léčby. Je potřeba detailně neurologicky vyšetřit a vše zvážit, doplnit i interním vyšetřením se zaměřením na srdíčko, krevní tlak. Ovšem popisované bušení srdce i s dušností a nepříjemnými pocity je někdy tzv panická ataka- v ogranizmu se vytváří nepřiměřená poplachová reakce / ta je potřeba při nějakém ohrožení, kdy je nutné připravit se útěk, nebo jinou akci, ale někdy se spouští bez takového důvodu/. Potom je podávání hořčíku a i po někou dobu i léku ze skupiny antidepresiv- např 6-9 měsíců, vhodné, dojde potom k normalizaci. K tomu je dobré i zkusit tyto stavy zvládat nějakou psychorelaxační technikou např Schultzův autogenní trénink- odkazy na webu ev domluvy u nějakého psychologa. Zdravím dr Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Poradna uLékaře.cz

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: