Nevolnost a pocení v souvislosti se zánětem ledvin

Dobrý den, nedávno jsem prodělala zánět ledvin, včera jsem dobrala po 10ti dnech antibiotika (Cotrimoxazol AL forte). Co se týče ledvin, tak se již cítím lépe a bolest v oblasti pasu nepociťuji, nicméně přetrvává nevolnost. Jsem velmi unavená, po požití prakticky čehokoliv cítím silnou nevolnost, která odezní pouze s vyzvracením. Celé dny se mi intenzivně motá hlava a hodně se potím, horečku nicméně nemám. Také mě napadlo, že by to mohlo mít spojitost s léky, které beru na deprese (Zoloft a Prothiaden). Už nevím co mám dělat a z čeho by to mohlo být. Začala jsem pravidelně jíst, pitný režim dodržuji, kávu nepiji. Moc Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výše uvedené obtíže mohou být i při užívání cotrimoxazolu. Antibiotika jste dobrala teprve včera. Užívala jste probiotika ? O průjmu nepíšete nic, tedy předpokládám,že jej nemáte. Po zánětu ledvin, tedy pyelonefritidě, se jistě chystáte na kontrolu k vašemu ošetřujícímu lékaři , který by měl zkontrolovat krev i moč i ledviny ultrazvukem. Pokud zároveň nezvracíte tmavé šťávy,či Vaše stolice nemá tmavou barvu, pak bych počkala cca dva dny,zda se trávicí trakt neuklidní při pravidené stravě a bez antibiotik. Pokud ano, šla bych až na plánovanou kontrolu . POkud se stav nezmění, vyhledala bych lékaře dříve. Pokud by se objevily tmavé zvrtky či stolice, event čerstvá krev, dotavily by se silné bolesti břicha či horečka, je nutné vyhledat lékaře ihned. Přeji brzské uzdravení .

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: