Nevrátí se mi deprese a panické ataky po vysazení antikoncepce?

Dobrý den, prosím o radu. Ráda by jsem po 12 letém užívání antikoncepce vysadila. Ne z důvodu plánovaného otěhotnění, ale tak nějak z vnitřního pocitu. Jen mám velké obavy, jelikož jsem se před lety potýkala s panickou atakou a depresí. Bojím se, aby se mé stavy po vysazení neprohloubily a nepřidělala jsem si problémy. Stále častěji se setkávám s názory, že vysazení ovlivňuje psychiku atd.. Takže jaká je pravděpodobnost, že se mi stavy vrátí, nebo zhorší? A co mám po vysazení vůbec očekávat? V Současné době beru mercilon a lokren na vysoký tlak. Kromě pms, kdy jsem vzteklá a náladová a občas bolí hlava, mě nic netrápí. Děkuji moc za odpověd, hezký den tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vysadíte antikoncepci, psychika by se změnit neměla. Může být výraznější PMS, ale vše se srovná do cca 4-6 měsíců. Pokud netrpíte těžkou depresí nyní, vysazení antikoncepce ji nezpůsobí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x