Nevstrebany steh po císařském řezu

Dobrý den, před 3lety jsem byla na císařském řezu a už rok mám bolesti v podbřišku. Pan doktor mi řekl, že je to nevstrebany steh a že se s tim nedá nic dělat. Dost to boli, hlavně při protahování a menstruaci. Opravdu se s tim nedá nic dělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Nováková, bylo by asi nejlepší se obrátit přímo na lékaře, který Vám císařský zákrok prováděl. V dokumentaci by mělo být zaznamenáno o jaký šicí materiál tenkrát šlo. Vstřebatelné stehy se liší podle délky rozpadu vlákna. Po 3 letech by ale veškerý vstřebatelný materiál měl být už rozpuštěn. Může se jednat o nevstřebatelné vlákno, tato často časem vyhnisají na povrch. Pokud jsou Vaše potíže určitě způsobeny tímto stehem, je na místě jeho chirurgické vyjmutí. Dalo by se ještě udělat ultrazvukové vyšetření břišní stěny a břicha, zda-li se nejedná o jinou patologii. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: