Nevus

Byla jsem už čtyřikrát na leaseru pihy pod nosem, chtěla bych se tedy zeptat, doktor říkal že to není piha co by měla být rakovinotvorná, ale tím leaserem se to nedostane na histologii a stále se doktoru nepodařilo to vše odstranit, a tak můj dotaz spočívá v otázce jestli to je stále piha co tam vyčnívá za hrbolek? jestli z toho že se jim to nepodařilo odstranit není rakovina? a chodím po městě bude léto a i když to mažu padesátkou slunci se neubráním jestli to nevadí? a pak mě to místo trochu svědí jestli je to tím že mi tam rostou chlupy, a nebo to znamená něco jiného díky moc za odpověď a prosím poradte.

Odpověď odborníka:

Tak, jak to popisujete se jedná pravděpodobně o pigmentový névus. Většinou opravdu není rakovinotvorný, to můžete být v klidu, kdyby si lékař nebyl jistý, tak by odběr na histologii udělal. Nepíšete o velikosti, proto nedokážu říci, jak dlouho vám bude problém odstraňovat. Já bych asi volila vyříznutí na plastice, ale říkám, záleží na velikosti. Faktor 50 je dobrý, dostatečný

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: