Nevyspání

Dobrý den, je možné, aby chronická rýma způsobovala to, že se ráno cítím nevyspalý? Například že by mě několikrát v noci vzbudila a já bych si to ani nepamatoval? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, děkuji Vám za dotaz. Ke komplexnějšímu posouzení Vašich potíží bych potřebovala víc informací. Chrápete? Máte i jiné příznaky? /nadměrná denní spavost, bolesti hlavy ráno, vysoký krevní tlak, atd/. Pokud ano, mohlo by se jednat o syndrom spánkové apnoe /pauzy v dýchání, které končí hlasitým zachrápáním, poklesem okysličení organismu, zrychlením frekvence srdce, zvýšením krevního tlaku, mikroprobuzením nebo makroprobuzením/. Kvalita spánku je při SAS /syndrom spánkové apnoe/ nedostatečná, spánek není osvěžující, následkem je nadměrná denní spavost, zvýšené kardiovaskulární riziko. Chronickou rýmu máte léčenou? Co užíváte? Lokální kortikosteroidy? Pokud chrápete a jste přes den ospalý, objednejte se k noční monitoraci v nejbližší spánkové laboratoři. Držím Vám palce. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: