Nežádnoucí účinky léku asentra

Dobrý den, druhým dnem beru antidepresiva Asentra 50, jednu tabletu ráno. Na internetu jsem si zkoušla zadat tento lék a v diskuzích jsem se dočetla, že se může snížit nebo uplně vymizet sexuální libido. Toho se hrozně moc obávám, mé problémy by mi to ještě zhoršilo, můj psychiatr mi ale právě řekl, že tento lék to nezpůsobuje, ale docela dost lidí tam psalo, že se jim to přihodilo. Chci se zeptat, zda je to tedy pravděpodobné, a pokud ano, zda je to třeba jen přechodné a nebo by to trvalo po celou dobu léčby. Ještě by mě zajímalo, pokud to opravdu snižuje libido, jestli existují léky na úzkost, které by to případně nezpůsobovaly a zda jde jen o to najít ty správné. Děkuji moc za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, některé léky mají opravdu vliv na snížení libida, ale problém je dočasný, trva během léčby antidepresivy a potom by se mělo vrátit vše k normálu. Léky ale zkuste, uvidíte, jak na Vás působí a kdyžtak se pora'dte s psychiatrem o výměně léku

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: