Nežádoucí účinek antikoncepce

Dobrý den, cca před rokem jsem začala užívat antikoncepci(Minervu) a po 2 měsících jsem zpozorovala extrémně nafouklé břicho. Se svou doktorkou jsem vše probrala a změnila antikoncepci(na Daylette). Dnes beru Daylette cca 5 měsíců a břicho je o trošku menší, ale pořád nafouklé. Četla jsem, že nežádoucí účinky mizí do 3 měsíců tak jsem se chtěla zeptat, zda je normální, že je stále nafouklé. Mám strach, že už se ani do normálu nevrátí. Je mi 18 let. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je jediná cesta jak zjistit,zda je na vině antikoncepce,vysaďte ji na měsíc,chraňte se kondomem a uvidíte,zda potíže vymizí, pokud ne,bude nutno příčinu hledat jinde-zažívací trakt atd, pokud vymizí bude nutno pro vás hledat vhodnější antikoncepci,případně zvážit tělísko. Příjemý den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: