Nežádoucí účinky léku movalis

Dobrý den, byla mi před měsícem diagnostikována synovitida (prst P ruky), předepsán mi byl Diclofenac duo, po kterém mi bylo špatně, proto jsem nyní dostala Movalis, ale ten jsem ještě nevyzkoušela. Vyděsila mě v příbalovém letáku informace, že ovlivňuje plodnost. Mohu ho brát nebo byste raději zvolil jinou variantu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Užívání Movalisu bych se nebál, jde o dobře známý a vyzkoušený lék, možnost ovlivnění plodnosti je spíše jen teoretická a je společná pro všechny léky z této skupiny (tzv. nesteroidní antiflogistika-Brufen, Diclofenac, Aulin ...). Pokud by k ovlivnění plodnosti došlo, pak jen dočasně. Nesnažíte-li se právě přijít do jiného stavu, Movalis brát můžete - po nezbytně dlouhou dobu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: