Nežádoucí účinky na prevenar 13

Dobrý den. Poslední dobou mě docela trápí fakt, že po očkování Prevenarem 13 děťátko může dostat autismus či epilepsii. Má dcera má 9 měsíců a na poslední dávku máme jít zanedlouho. Prosím řekněte mi, jak velká pravděpodobnost je, že tuto nemoc může postihnout i mou dcerku? V rodině epilepsii máme. Má ji moje máma. Ale toto naše dr věděla. Děkuji za odpověd moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, statisticky je toto riziko velmi malé, jedná se o jedno dítě z mnoha tisíc, navíc je pravděpodobné, že očkování vlastní epilepsii ani autismus nevyvolá, jen ho spustí u jedinců, u kterých by k těmto zdravotním obtížím došlo i bez očkování, jen o něco později. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: