Nežádoucí učinky po antibiotikách

Dobrý den, před dvěma týdny jsem začal užívat Klacid 500 na infekci v puse a na mandlích. Před týdnem jsem ho dobral a potom jsem začal mít zažívací potíže, proto jsem začal užívat laktobacily. Potom jsem začal mít píchlavou bolest v pravém a levém podžebří. (střídalo se to) Ještě jsem u doktora nebyl, protože jsem si toho moc nevnímal. Ale potom se to začalo zhoršovat. Nemohl byste mi podat nějaké informace jaké učínky to mohou být a co to znamená? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Netouši. Nově vzniklé bolesti břicha týden po dobrání antibiotik již těžko přisuzovat jejich případnému nežádoucímu účinku (kterým by mohl jinak být třeba trvající průjem...). Nelze než doporučit návštěvu lékaře, bez provedení tělesného vyšetření a znalosti detailů příčinu potíží nelze určit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: