Nežádoucí účinky po léku

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či liek Chlorprothixen v dávke 50mg na noc môže spôsobiť, že na ramenách cítim napätie alebo stuhnutie svalov. Dala mi ho lekárka na obdobie kedy som vysadila Citalopram lebo mal na mňa nepriaznivé vedľajšie účinky, nedokázala som s ním existovať. Mám ho vysadený už 3 týždne. Ani pri 50mg dávke Chlorp. nemôžem stále spať + pribudol ten pocit, že mi táto dávka spôsobila to spomínané napätie, ktoré neuvoľní ani Xanax. Cez deň si mám dať 1 Chlorprothixen proti úzkosti a napätiu, ale ja necítim žiaden účinok. Mám prísť o mesiac, až potom rozhodne aké antidepresívum mi nasadí.Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Petro,
u vámi udávaného léku se někdy lze setkat se zvýšenou svalovou ztuhlostí. Obávám se, že pokud máte tento nežádoucí účinek a navíc necítíte při medikaci zlepšení, bude nutné lék vyměnit a najít jinou alternativu, naštěstí ale existuje ještě několik možných léků, které se dají užít místo chlorprothixenu Zavolejte do ordinace a zkuste lékařce vaše obtíže vysvětlit a domluvit si dřívější termín kontroly.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x