Nežadouci učinky tritica

Dobrý den,obracim se na Vas s prosbou.Pro již delši nespavost jsem dostala od pani doktorky tritico.Zpočatku když jsem brala asi týden 1/3 tak jsem nepocitovala žadné vedlejší přiznaky,ale ani se mne nijak spanek neupravil,takže jsem měla přejit na 2/3. Spánek o něco málo lepši-ale taky nic moc,často se budim asi za noc 6x,ale je vtom vyhoda,že skoro vždy do čtvrt hodiny usnu.Jenže mne začla bolet hlava a všechny klouby,stálé mám ucpaný nos.Trvá to již 3 týdny,takže nevim zdali to mam vydržet. Kdybych věděla,že to přejde,tak to vydržim.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ano, antidepresiva mohou mít své nežádoucí účinky, u někoho se projeví více, u někoho méně nebo vůbec. Zkusila bych vyčkat ještě tak max. 2 týdny, než se v těle opravdu ustálí hladina léku. Pokud i pak budou potíže přetrvávat, vrátila bych se k nižší dávce (1/3 tablety) nebo se domluvila s Vaší lékařkou na změně léku. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: