Nezblázní se, když jsem s tinnitem objednaná až za měsíc? a může být šum doprovázen bolestí?

Dobrý den, 6 týdnů mi šumí v levém uchu (slyším to jen v tichu nebo když se na to soustředím) a mám podezření, že to bude od krční páteře a asi i od stresu. Mám s krční páteří potíže tak nějak pořád, někdy bolí, někdy ne. Včera se mi zablokovala a šla jsem k fyzioterapeutce. Ta mi potvrdila, že ten šum bude určitě od krční páteře (mimochodem mám blokádu na svalové úrovni, nikoli na kosterní) a že to přejde, až to uvolníme a budu pravidelně cvičit. Dala mi na krk a ramena tejpy, nejen na uvolnění blokády, ale i nějakých "ušních" svalů, které údajně mají na tom šumu podíl. Pro jistotu jsem se ale objednala už i na ORL, jenže mě vezmou až za měsíc. Moje otázka zní, jestli se to nezblázní, když mi vyšetří už 10 týdnů starý tinnitus, který tedy je pravděpodobně způsoben těmi špatnými zády. Říká se, že čím starší je, tím hůř se ho zbavuje, ale nevím, jestli to platí i v případě těch blokád zad. A druhá otázka - může být ten šum doprovázen i občasnou slabou bolestí ucha?? Pozoruji, že to slabé zabolení se objeví, pokud se třeba prudce překloním nebo když spěchám. Jde mi o to, jestli to není další problém, který s tím šumem nesouvisí. Používám na to kapky Audiron. Děkuji. (29 let)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tinnitus v uchu bez poruchy sluchu bude s největší pravděpodobností od krční páteře, zejména tehdy, pokud s ní máte dlouhodobější problémy. Samozřejmě, stres může tinnitus potencovat. K dalšímu bodu- nezblázní, u10 ti týdenního šelestu nehraje pár dnů nějakou roli.A k poslednímu bodu dotazu- tinnitus od ucha nikdy není doprovázen bolestí, od krční páteře ano. Na ORL se bude muset provést audiometrie a BERA vyšetření a pokud zde bude patologický nález, je tinnitus ušního původu, ne od páteře a terapie pak bude zcela jiná.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ischemická choroba srdeční
Články: Ischemická choroba srdeční
Co měl lékař na mysli, když...
Když za kopřivku může mechanický tlak
Články: Když za kopřivku může mechanický tlak
Tahle nepříjemná potíž...
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rádi ochutnáváte speciality? Pozor na motolici!
Články: Rádi ochutnáváte speciality? Pozor na motolici!
O motolici jsme často...
Těhotenský test může kvůli špatnému použití ukázat falešný výsledek
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: