Nezdolný zánět spojivky

Zdravím, před 2 měsíci jsem měl zánět spojivek (pocit tělíska v oku a svědění). Od lékařky jsem obdržel oční kapky Spersadex na 7 dnů - bez úspěchu, dále pak Tobradex na 7 dnů - opět bez úspěchu, načež mi bylo sděleno, že se to samo upraví. Po neustávajících potížích jsem navštívil jiného očního lékaře, který mi provedl stěry a z výsledků vyplynul Haemophilus s citlivostí na Vigamox - obdržel jsem tedy Vigamox na 7 dnů. Poté byl necelý měsíc klid a nyní opět stejné potíže (zatím pouze v pravém oku). Chtěl bych opět navštívit lékaře ale obávám se, že už také bude rozpačitý, popř. "zkusíme" další kapky. Je možná i jiná efektivnější léčba?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji Vám navštívit očního lékaře, jistě nejste jediný pacient, kterému se zánět vrátil. Já sama mám pár pacientů, u nichž se zánět vrátil, uděláme opakovaný stěr ze spojivek a nasadím, pokud je to hnisavý zánět spojivek, antibiotické kapky, pokud není hnisavý, vyčkáme stěrů. Postup je různý dle nálezu. Někdy již nejde o bakteriální zánět, ale příčinou jsou např. suché oči. Nebo hledáme příčinu opakovaných zánětů, někdy se neobjeví, jindy jde o alergii, atd. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: