Nezhoubný nádor v části bederní páteře

Dobrý den pane doktore, nevím jestli jsem správně vybrala problém. Je mi 31 let, mám 10 měsíční dítě, které kojím. Asi 9 měsíců se léčím s plotýnkou - teda takové byly příznaky než mě poslali na magnetickou rezonanci. Podotýkám, že mě v zádech nebolí, jen mě bolela noha. Bylo mi řečeno, že plotýnka tlačí na nerv do nohy. Po MR jsem v šoku - nezhoubný nádor v části bederní páteře. Je to prý výjimečné. Na internetu moc informaci není. Podle MR - je patrné náhlé tumorózní rozšíření kořene S2 vpravo s rozšířením sakrálního foramen S 1/2 vpravo, tumorózní rozšíření má solidní i cystickou složku, v ložisku jsou i rozpadové produkty hemoglobínu. Ložisko velikosti ccs 42x30x30 mm. Vzhledem k morfologii v dif. dg. na 1.místě schwannom či neurofibrom. Mohl byste mi prosím vysvětlit o co jde a co mě čeká? Poslala bych i CD z MR, ale je zalepené a já nevím jestli ho můžu otevřít. Za specialistou půjdu za 2 týdny. A jestli je operace nutná a jak dlouho trvá léčba. Předem moc děkuji a přeji krásné slunné dny.

Odpověď odborníka:

Je dobře, že jste byla řádně vyšetřena a diagnosa se upřesnila. Charakter útvaru stanoví pooperační vyšetření na histologii, které je vždy velmi důležité. Operace je jistě plně na místě. Významné je, že útvar je velmi vzdálen od vlastní míchy. Záleží na nálezu, ale operace jistě přinese dobré vyřešení vašeho problému.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: