Nezhoubny neotvar

Dobrý den. Mockrát vám děkuji za vaší předešlou odpovedˇ..Chtěl bych se zeptat ještě na pár dotázu o mém problému(nezhoubný nádor hypofýsy )...Jestli během mé konzervativní léčby mohu vykonávat fyzickou zátěž ( posilovna) moje doktorka mi to povolila, tak bych se chtěl zeptat vás jestli fyzicky náročný trénink v posilovně nevadí mému problému, a občas si zaboxovat(žádné velké otřesy hlavy ,jen mírné nepatrné rány.. A jestli nevadí požívání různých koktejlu,aminokyselin bcaa atd.. na ten nádor a zároveň na odtinex,nemůžou být vedlejší učinky ?...A poslední otázka zda po tom dostinexu nemužu mít do budoucna nějaké zravotní problémy např: fibrosa jater ,impotnce atd...moc vám děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož je Váš nádůrek malý a došlo i k jeho zmenšení na terapii, fyzická zátěž jako taková by vadit neměla. Co se týče nárazů do hlavy, nádorová tkáň je vždy křehčí, než mozková tkáň zdravá (a i ta je u boxerů vystavena riziku krvácení), takže je na Vás toto riziko zvážit a snažit se traumata do hlavy omezit na minimum. Co se týče doplňků stravy, pokud se bude jednat jen o aminokyseliny, bílkoviny, je to v pořádku. Steroidy by Vám ale mohly poškodit. A co se týče toxicity Dostinexu - ta se projevuje většinou až při vysokých dávkách, které my v endokrinologii ani nepoužíváme, tj nad 3g denně (6 tbl denně). Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: