Nezjištěná zlomenina metatarsu

Dobrý den. je mi 25 let. před 20 dny jsem utrpěl úraz při volejbale. těžký spoluhráč mi skočil na nohu. doktor na rentgenu nic nenašel a já 14 dní nohu mazal fastumgelem a léčil naraženinu. jelikož bolest stále úplně neustoupila, tak jsem šel znovu na rentgen a doktor nalezl příčnou zlomeninu IV metatarsu vpravo bez dislokace. nyní nosím ortézu s výztuhamy. co by se stalo, kdybych k doktorovi nešel hned, ale třeba až 40 dní po nehodě? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

U jemných fissur, jemných kostních defektů, nemusí na prvním snímku být zlomenina viditelná. Proto se pacient zve na kontrolu, zlomenina se může rtg ozřejmit třeba až za 3 týdny. Pokud byste šel po 6 ti týdnech s touto zlomeninou, s největší pravděpodobností by byla zhojena, nebo nezhojena a mohl by se vytvořit pakloub s bolestivostí a zhoršení funkce chodidla. Stav by se musel potom řešit buďto prodlouženým znehybněním sádrou nebo i dle stavu operací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: