Neznámá příčina

Zdravím, můj problém začal někdy před dvěma roky. A stalo se mi to jednou na konci noční směny. Bavím se tak z kolegy a najednou, jako by mi něco skříplo v zátylku, vypadla mi paměť, černo před očima a poté se mi rozbušilo srdce, a celkem se to vrátilo do normálu až na to, že jsem začal mít obrovskou žízeň, která nešla zahnat. Na druhý den, jsem šel k doktorce, vše ji řekl a myslela, že je to od páteře a dala mi nějaké prášky na uvolnění svalů. Jenže na každé další směně se to zhoršovalo (brnění tváří, rukou, pocení, pálení žáhy, a pálení v zátylku, bušení srdce). Tak mě doktorka poslala na různé vyšetření (endoskopie žaludku, CT, magnetická resonance mozku+ krční páteře, EKG, echo, echo 24/H,EEG, vyšetření jícnu) vše bylo v pořádku. Až mi zjistili, že mám skoliózu páteře a tetanií ale až podle porodnické ruky. Takže mi předepsali magnézium, které sem využíval snad tunu a dlouhodobě, jak to má být a výsledek žádný, takže jestli ta porodnická ruka nebyla jen náhoda, když podle EEG a nějakých dalších testů a biochemického rozboru krve na žádnou tetanii nepřišli. Takže dohromady mi našli tetanií a skoliózu a tím to hasne, ale problémy nadále pokračují. A je to neúnosné s tím se nedá prostě pracovat a po dvou letech toho mám už dost, takže jsem se obrátil na vás. No každopádně se k tomu přidala ta panická ataka nebo co to je, protože, člověk pořád přemýšlí, čím ty problémy jsou způsobeny. Takže, když jsem někde šel, tak mě ta panická ataka přepadla a začalo to klasické bušení srdce, pocení mdloby a to co k tomu patří. Jenomže podobné příznaky mí i tetanie, kterou mi asi našli, když léčba magnéziem, která má být v současné době nejumnější, tak mě teda nepomohla. Takže ať už ty záchvaty paniky nebo tetanie trvaly rok, pořád nevím, zdali je to od té psychiky nebo od něčeho jiného. Už jsem i tomu, že to může být od nervů dokaď se mi opět na noční směně nestala ta věc co tenkrát ale mělo to jiný příznak. Už se blížil konec směny a bavil jsem se z kolegy a poté jsem chtěl jít jinam a najednou jsem měl 0% slin, trnula mi špička jazyka a trošku hořko v puse a trochu mi ztuhnul obličej, tak jsem rychle zašel se opláchnout studenou vodou a moc jsem se nemohl nadechnout a na 5 sekund se mi rozbušilo srdce a pak se zdálo, že to zmizelo, jenže omyl, po chvíli stání přišly mdloby a ztížené dýchaní. No šel jsem na šatnu a začalo mi bušení srdce ale né nějaký velké, takové lajdácké, spíš sem ho cítil v břichu, bylo to takové slabé bušení srdce, jak kdyby mu mozek nedal dostatečný příkaz a začal mě bolet žaludek, přišel horký pot a poté třes těla a pak to zmizelo, ale byl to záhul. U kardiologa jsem měl vše v pořádku akorát z toho stresu, když jsem někam šel, tak jsem měl zvýšený tep a tlak a to skoro pokaždé, když mi to doktorka měřila a tak mi dala prášek na tlak a teda nevím, zdali to bylo nutné, když ten tlak jsem měl z nervů. Každopádně pořád mě to drží při zemi. Pořád jsem, jak pod drogami nebo opiem, mám únavu, pořád slyším nějaké šramocení za krkem nebo nevím od čeho. Bolí mě kolena, ještě jsem měl test na boreliózu, kdysi mě štípla nějaká moucha, ale to bylo negativní. Často mě bolí pravý spánek u oční vše ok, ušní mi říkal, že mám vyschlé sliznice ale jinak vše v pořádku, ale po ránu mám často zalehlé v uších a hlavně to sucho v ústech a časté pocení. A ikdyž u oční bylo vše v pořádku, někdy vidím tmavou šmouhu nebo tisíce malých pohybujících se koleček. A po nějaké větší námaze mě dost bolí pod žebry a při stlačení bolest ještě sílí. Každopádně jsem jezdil dost na kole, nějakých 3500 Km/sezónu a teď už jsem na kolo dva roky nevlezl, ani moc nesportuji, protože se bojím, že můžu mít nějakou skrytou vadu srdeční nebo mi to něco udělá. Každopádně u kardiaka vše ok ale myslíte, že tím bušením srdce se mi mohl oslabit nebo poničit srdce? Prostě hodně mi to ty záchvaty dělaly nervy, ale ten poslední to od nervů si myslím nebylo, takže právě nechci se třeba myslelo, že to mám jen od nervů a přitom to může být nějaký vážnější problém. Takže ten problém můžou ty záchvaty doprovázet. Začalo mi dělat i to, když se postavím ze sedu, tak mi jde nával do hlavy a tlak do očí i ta páteř mě bolí a tenkrát mě chytly záda, tak, že jsem se nemohl hnout. A dále má už dlouho spánkovou paralýzu (obrnu) to se objevuje nepravidelně ale hlavně, jsem pořád, jak omámený. Prostě, tak to už dál nejde a ještě chodím často na malou, stačí, když se napiju, tak hned me to nutí na WC a někdy mě bolí v oblasti ledvin ale sono bylo v pořádku, takže jestli to není od srdce ikdyž vše bylo v pořádku. Omlouvám se za román, ale musel jsem vypsat vše, díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problémy, které vás provázejí musejí být pro vás velmi nepříjemné- což ostatně i píšete. Velmi rozumím tomu, že je pro vás to, co prožíváte velmi těžké. Je potěšující, že všechna vyšetření jsou negativní. Z toho usuzuji, že vaše stavy jsou opravdu podmíněny vaším psychickým stavem. Vzhledem k tomu, že stupňující obtíže trvají už dva roky, myslím, že nejvyšší čas, abyste navštívil nějakého psychologa. Myslím, že by pro vás mohl být velmi užitečný. Pomohl by vám učit se vnímat své tělo i pocity trochu jinak. Bývá mnohdy velmi osvobozující slyšet jiný názor a začít se dívat na různé situace optikou někoho jiného. Nejde to ale vše najednou- postupné a pozvolné nahlížení a získávání jiných pohledů je cesta náročná. Budete-li však mít dostatek trpělivosti se sebou samým, výsledky se mohou dostavit. Zkuste se podívat na mé stránky www.psycholog-opava.cz. Nabízím vám své služby proto, že vidím, že jste z MS kraje. ale jinak v celém regionu jsou i jiní psychologové. Pokud můžu na vás trochu apelovat, velmi bych se přimlouvala za to, abyste si našel odborníka co nejdříve. Vůbec nechápu, jak jste mohl tak dlouho být se svými stavy sám. Pevně doufám, že si najdete někoho, kdo vám bude vyhovovat - každý člověk si zaslouží být spokojený. Jen k nalezení té správné cesty někdy potřebujeme někoho, kdo nás nasměruje a je nám na blízku. Práci musíme vykonat sami, ale s pomocí to jde mnohem lépe.

Mgr. Miroslava Hruboňová
Mgr. Miroslava Hruboňová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické poradenství Mgr. Miroslava Hruboňová

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: