Nezralé kyčle kojence

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Dnes jsem byla již po 3. na vyšetření kyčlí (1,5m, 4m, 7m) se synem 7 m . Nejsou ovšem stále vidět klíčky a máme přijít na kontrolu a rtg v 1 roce života. Zdá se mi to dost pozdě na zahájení léčby, když bude syn začínat chodit, tak bych ho raději svazovala do třmínků již nyní a ne až v roce. Je tedy možnost obrátit se na specializovanější pracoviště, nebo mám zbytečné obavy a toto je běžné. Poslední zpráva: Sono bez symetr.echa jader stále, prodloužená osifikace, nevyzrálé kyčle. Předem mnohokrát děkuji, Hana.

Odpověď odborníka:

Vývoj i když je v této době dítěte rychlý, se patrně neurychlí, jadérka se v této době opravdu již oibjevují. Pro svůj klid a jistotu lze jistě konsultovat vyšší odborné pracoviště , příkladně ortopedii vaší krajské nemocnice, dětskou ortopedickou ambulanci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: