Nic mě nebaví

Dobrý den, předem se omlouvám za dlouhý dotaz, teda spíš jakousi zpověď. Před třemi měsíci jsem vysadila HA Mercilon, 6 let, nedělal mi dobře, gynekologické problémy. Od té doby jakoby se vše sypalo. Tedy já. Nastartovalo se mi astma, to je pro mě velká rána, protože hodně sportuji a i přesto, že mám na astma léky, tak po zátěži se záchvat vždy objeví. Je to opravdu nepříjemné a sport mi to značně znechucuje. Zhoršila se mi pleť, mastí vlasy, po umytí během 3 hodin bych si je mohla znova umýt. Navíc po vysazení HA se gyn.problemy nevyřešili. Připadám si jako blázen, pořád teď něco řeším sama se sebou, mam pocit, že mi nic nepomůže. Nic mě nebaví, dřív jsem byla sebevědomá krásná ženská, sportovní, zábavná, teď ani ten sport mě nebaví, bojím se, že se udusim, vůbec nevím co mám dělat dál, mam takový pocit marnosti, zoufalství. Dřív jsem se porad na něco těšila, na víkendy, na lidi do práce. Dnes jdu do práce se stazenym žaludkem, nebaví mě pracovat, netesim se ani na víkend s přítelem, je mi uzko z toho, že bych takovýhle život měla vést dalších 50 let, ty pocity jdou jen těžko popisovat, dřív jsem nechápala lidi co spachaji sebevraždu, dnes už chápu jak se asi cítí. Myslíte, že vzhledem k rozkolisanym hormonům a nynější zdravotní situaci prožívám depresi? Fakt nevím co mám dělat, hledám nějakou motivaci těšit se na něco, ale nejde to... :-(

Odpověď odborníka:

Milá Báro. HA považuji za něco, co by nemělo existovat. Nicméně si myslím,že jeho vysazení nemohlo zavinit takovou velkou poruchu ve Vašem životě. Zkuste si sestavit žebříček Vašich hodnot. Jděte za tím, co se ocitne na prvním místě. Mnohokrát jsem opakoval a zopakuji znovu: Na prvním místě může být jen jedna položka:-) ! A za tou se hned teď vydejte.Hned teď!!! :-) P.S. Nedávno u mě pracovala šikovná mladá dáma,která chtěla vycestovat. Dal jsem jí kontakt a ona si díky němu během několika dní zajistila pobyt,práci, studium a ubytování v Austrálii. Co Vy na to. Nezkusíte to taky? kontakt na mě: mens-sana@seznam.cz s :-) a přáním nádherné změny Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Další tipy, jak to překonat | Od: Mgr. Lada Skulilová | 2.9.2016 10:57
Dobrý den, Báro, je jasné, že vlivem okolností a zdravotních problémů se v současnosti cítíte mizerně. Zda se jedná jen o krizi, anebo už o náznak depresivního stavu, to se nedá takto na dálku s určitostí říct. Tak jako tak by bylo potřeba Váš rozkolísaný organismus uvést do souladu, abyste ze sebe zase mohla mít dobrý pocit a zbavila se obav. Přispět k tomu můžou následující kroky: 1) Udržujte zásadité pH v těle - s velkou pravděpodobností je Váš organismus kyselejší, než by měl být (na to by ukazovaly problémy s astmatem). Vyvážené pH znamená fyzické i psychické zdraví! Více info o této problematice je na internetu. 2) Určitě vyzkoušejte nenáročnou alternativní metodu sebléčby zv. autopatie, která obvykle zastavuje postupné nechtěné zhoršování stavu a zlepšuje komplexně jak zdravotní potíže, tak psychickou stránku. S autopatií bude Vaše snaha o nápravu rychlejší. 3) Pokud jde o astma, existuje i další alternativní léčebný postup, který je zaměřen na likvidaci parazitálních mikroorganismů zapříčiňujících potíže. Jedná se o několik sezení u speciální lampy, tzv. plazmatického generátoru. 4) Než se astma zlepší, bylo by vhodné volit zatím jen přiměřenou fyzickou aktivitu, kterou zvládnete bez problémů - např. pravidelná každodenní rychlejší chůze (30-60 minut) apod. Nerezignujte na pohyb - je pro Vás důležitý z hlediska pozitivního vlivu na psychiku i z důvodu řádného okysličování těla a kvalitního dýchání (což opět přispívá k zásaditému pH v těle). 5) Můžete pouvažovat, zda se dají nějak vylepšit Vaše stravovací návyky - méně cukrů, méně masa, více zeleniny, po ránu doplnit hořčík (společně s vápníkem) a každý večer vitamin B. 6) Vyvarovat se pokud možno všech potenciálních závislostí - alkohol, kouření, káva (drogy). 7) kdyby se nepodařilo Vaše stavy a pocity zlepšit, obraťte se na terapeuta EFT nebo hlubinné abreaktivní psychoterapie. Svůj stav ale máte hlavně ve svých rukou. Věřím, že se brzy vše zlepší. S pozdravem Mgr. Lada Skulilová, psycholožka, terapeutka (kontakt na http://www.ulekare.cz/kdo-na-dotazy-odpovida)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: