Nimenrix

Cchtěla bych se zeptat na vakcinu nimenrix. Já jako matka mám RS a chci syna - 12 let naočkovat nimenrixem. Je tato vakcina pro něho bezpečná, co se týká mé RS? Vím, že některá očkování by mohla vyprovokovat u syna vznik nemoci. On je zdravý, inumita v pořádku, jen alergie na prach a roztoče. Děkuji za odpověď Hana

Odpověď odborníka:

Bohužel nelze u každého pacienta indivudálně předpovědět reakci na plikovanou vakcínu. Všechny očkovací látky než jsou uvedeny na trh, tak jsou dlouhodobě zkoumány , aby jejich bezpečnost byla co nejlepší.
Důležité je , aby pacient byl očkován v době úplného zdraví, aby imunitní systém po očkování pracoval s očkovacím látkou a nemusel zároveň bojovat s infekcí.
RS může být někdy spuštěna i po běžné virose a očkováním vlastně předcházíte riziku závažnějších onemocněním, které by mohly být spouštěčem jiných onecnění.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: