Nimesil

Dobry den, moje známá (52 let) užívá Nimesil pravidelně necelé 2 roky. Měla jít na operaci kloubu, odkládala to a bolest tlumí právě tímto lékem. Asi měsíc trpí výpadky paměti. Nepamatuje si, co dělala předešlý den. Může to být z toho a co pro to teď udělat.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Poruchy paměti nebývají po Nimesilu uváděny. Nimesil se však nesmí užívat dlouhodobě a v současnosti je možné dle schválených indikací jen maximálně dvoutýdenní podávání, a to jen při akutní bolesti a menstruačních obtížích. Výpadky paměti mohou být známkou závažného onemocnění, je proto nutné co nejdříve neurologické vyšetření včetně zobrazovacích metod (výpočetní tomografie - CT).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: