Nimesil a jeho bezpečnost

Dobrý den, omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil granule k snížení teplot a bolesti kloubů. Když jesm si chtěla vzít první dávku léku, hledala jsem v příbalovém letáku způsob podání. Při té příležitosti jsem si pročetla celý letáček a zůstala jsem jak opařená horkou vodou. Nejen, že je leták snad z 80% plný nežádoucích účinků a nebezpečí ktará jsou spojená s užíváním, ale jinak nic moc neříká. Vím, že je potřeba uvézt všechna možná nebezpečí, ale toto je snad až moc. Vzhledem k tomu, že mne teploty přešly a bolesti kloubů zatím nepřišly, jsem si lék nevzala. Hlavně proto, že chceme v nejbližší době miminko a lék by to zřejmě překazil. Dále mě překvapuje, že se mě lékař ani na možnost těhotenstvíani nezeptal. V tomto případě by lék uškodil ještě více. Vím, že se bude asi těžko odpovídat, ale myslíte si, že je použití tohoto léku bezpečné? Jaký máte názor na tento lék? Není možná jiná varianta? Děkuji za odpověď. Dorota S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dorko! Na dálku se mi to velmi špatně posuzuje, nemám dostatek informací. Lékař měl jistě dobrý důvod, proč lék předepsal. Nimesil patří do skupiny nesteroidních protizánětlivých léků, které obecně tlumí bolest I zánět. Na těhotenství samozřejmě pomyslet měl a zeptat se měl také... Na druhou stranu, výrobci se jmenováním vedlejších účinků chrání před soudními přemi a je pro ně lepí tam uvést raději více nežli méně... A varianta jistě možná je, ale nevím proč a nač Vám léakř lék dal, takže žádnou nenavrhnu.

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nimesil | Od: zuzana | 27.3.2013 02:46
mam artrozu kolene a nimesil na me pusobi jako zazrak. Beru si ho kdyz je nejhur, ale uleva se dostavi temer okamzite a spim celou noc. Zadne vedlejsi priznaky nepozoruji.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: