Nitroděložní tělísko

Dobrý den, už dlouho uvažuji o zavedení nitroděložního tělíska. Je mi 21 let a těhotná jsem nebyla, dítě plánuji nejdříve za 5 let. Momentálně beru hormonální antikoncepci, problémy nemám, ale chtěla bych přejít na nehormonální antikoncepci. Byl by to problém v mém věku? Jaké jsou varianty a možnosti? Dále bych se chtěla zeptat jestli má tělísko nějaký vliv na plánované početí a jestli se po vyndání tělíska musí nějakou dobu čekat. Existují zde nějaké rizika nebo komplikace? Jak se tělísko zavádí a jak tam drží? Nemůže se něco stát při sexu? Děkuji za odpověď a s přáním hezkého dne zdraví Monika.

Odpověď odborníka:

Milá Moniko, pokud nechcet užívat hormony, tak je jedinou volbou pro vás nehormonální nitroděložní tělísko. Nedoporučuje se ženám, které nerodili a oproti hormonálnímu tělísku má větší výskyt nežádoucích účinků jako je třeba silnější menstruační krvácení. Po odstranění nemá tělísko vliv na plánované rodičovství. Při sexu se stát nic nemůžře, amximálně může partner cítit vlákna, která jsou ponechána na odstranění tělíska, ale lze je zkrátit a problém se většinou vyřeší. Další možnost nehormonální antikoncepce je používání bariérové kontracepce - kondom, cervikální klobouček, nebo spermicidních látek - Pharmatex. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x