Nitroděložní tělísko,kortikoidy

Dobrý den, mám dotaz ohledně nehormonálního nitroděložního tělíska GynePlus (měď+zlato) a kortikoidů. Léčím se s roztroušenou sklerózou a podstoupila jsem infuzi kortikoidů a ještě je nějakou dobu musím brát v podobě tablet. Je v tomto případě riziko selhání nitroděložního tělíska, popřípadě za jak dlouho pak bude možné se na tělísko plně spolehnout? Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Petra Světlá.

Odpověď odborníka:

Přesný učinek IUD není znám.působí na několik faktorů Pravděpodobně zasahuje do implantace blastocysty na endometriu. Děje se tak nespecifickou zánětlivou buněčnou reakcí, která vzniká v děložní dutině jako reakce na cizí těleso.Takže při užívání kortikoidů by účinek mohl být snížen příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x