Nitroděložní tělísko mirena

Dobrý den, mám již rok zavedenou antikoncepci Mirena. Vždy byly na děložním čípku cítit pohmatem vlákna z tělíska. Nyní jsem ale zjistila, že nahmatat nejdou. Na kontrole u gynekologa jsem byla v polovině prosince a bylo vše v pořádku. Od té doby nevím, kde se nacházela, zjistila jsem to až teď. Je možné, že nějakým způsobem "zalezla" dovnitř dělohy?? Nebo se dokonce může stát, že by tělísko vypadlo? Nechce se mi ale věřit, že bych si toho nevšimla. Promiňte mi můj pro Vás asi dost hloupý dotaz, ale opravdu nevím, co si o tom myslet. Děkuji moc za odpověď, Jana

Odpověď odborníka:

Teoreticky mohou obě tyto možnosti nastat. Rozhodně navštivte gynekologa, který vás vyšetří i ultrazvukem, aby byla jistota, kde se tělísko nachází.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: