Nitroděložní tělísko mirena

Dobrý den paní doktorko chci se zeptat zda je normální, že nenahmatám vlákna tělíska? Dříve jsem je nahmatala. Ještě by mě zajímalo zda je normální, že mě občas pobolívá v podbříšku? Mirenu mám zavedenou skoro 5 let. Menstruace mi vymizela zhruba před rokem. Před vymizením jsem měla jen slabou menstruaci. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se stát, že vlákna tělíska jsou nehmatná, aniž by to značilo problém. Po 5 letech je zcela nepravděpodobné, že by došlo k samovolnému odejití tělíska. Občasné pobolívání podbřišku může mít různé příčiny, např. zácpu, přítomnost pooperačních srůstů aj. Jestliže Vás bolesti obtěžují často a sílí, zajděte k lékaři.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: