Nitroděložní tělísko (s hormony)

  • Dotaz od: Magda Blaschová
  • Publikováno: 24.9.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý večer, cca před 12-13 lety jsem přestala brát HA, kvůli podezření na plicní embolii, kdy jsem skončila v nemocnici a bylo mi doporučeno ukončit brát HA. Teď mi bude 30, mám dvě děti (6 let a 1 měsíc) a lékařka mi navrhla nitroděložní tělísko a to i hormonální, že prý neobsahuje ty samé hormony, které by mohly vyvolat embolii. Po tolika letech bez antikoncepce se chci chránit, ale ráda bych věděla, zda je toto tělísko pro mne bezpečné a tudíž se nemám bát a v klidu si ho mám nechat zavést??? Děkuji za čas a odpověď! Pěkný zbytek dne!

Odpověď odborníka:

výrobce uvádí- - závažná onemocnění cév (infarkt myokardu nebo cévní mozková příhoda). Nedávné studie ukazují, že u žen užívajících pilulky pouze s progestagenem tedy látkou kterou obsahuje i Mirena může být lehce zvýšené riziko ucpání cévy krevní sraženinou. Vzhledem k tomu,že u vás bylo podezření na plicní embolii z opatrnosti bych volil raději tělísko bez hormonů. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: