Nitrofurantion-ratiopharm 100mg + ibalin

Dobrý den, chci se Vás zeptat, zda je vhodné užití Ibalginu, když mám nasazenou léčbu antibiotiky Nitrofurantion na zánět moč. měchýře (10 dní-1 tob. po 8 hodinach)? V první den periody mám většinou bolesti břicha, které po užití Ibalginu z velké časti vymizí a zbytek dnů je skoro vždy bez bolestí. Moc Vám děkuji za odpověď. n S pozdravem Lea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Leo. Užívání Ibalginu při zánětu močových cest při součastné antibiotické léčbě neškodí, pokuď nepřekračujete doporučené denní dávky. Naopak- ibuprofen má kromě účinku analgetického i účinek protizánětlivý, takže samotný zánět pomáha léčit.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: