Nitrofurantoin

Podstoupila jsem cystoskopii, následne zavedení stendtu do močové trubice. Lékař mi poreventivně těsně před zákroken naordinoval nitrofurantoin, ač jsem neměla žádný nález v laboratorních výsledcích a v uplynulých měsících brala asi 8 x ATB na uroinfekci. Mám jej brát jen dva dny. Neohrozí tato doba užívání případný výsledný efekt, pokud bych tento léka dostala příště opět ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nitrofurantoin se běžně užívá jako tzv. ATB krytí během výkonu (tedy fibroskopie a zavedení stentu). Případný vliv na opakované užití léku není pravděpodobný a lze jej v podstatě vyloučit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x