Nitrofurantoin a antikoncepce

Dobrý den, týden jsem brala nitrofurantoin a během braní se objevilo špinění a po dobrání se dostavilo krvácení mimo cyklus. Poslední prášek budu brát 24.5. v pátek. Je důvodem nitrofurantoin? Udělat 7denní pauzu dříve nebo dobrat prášky jako normálně?Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepci doberte jako obvykle. Nitrofurantoin by neměl ovlivňovat vstřebávání antikoncepce a její účinek, pokud jste neměla průjmy nebo nezvracela jste. Přesto buďte s ohledem na krvácení a špinění opatrná, a při pohlavním styku použijte následující 2-3 týdny raději navíc ještě kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: