Nitrofurantoin na 1/4 roku

U lekaře jsem byla kvůli častým zánětům, nasadili mi nitrofurantoin na 2 měsíce. Dnes mi řekl na kontrole po 3 týdnech, že ve stěrech nic nebylo, jenom stopové množství e-coli. Ale, že mám atb brát ještě 3 měsíce. Je vůbec možné brát atb takhle dlouhou dobu? Bude to mít dopad na imunitní systém? A alkohol se musí na celou dobu naprosto vyloučit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dlouhodobé užívání jedné tablety denně se běžně praktikuje. Správně byste pít alkohol neměla

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: