Nitrofurantoin-ratiopharm

Dobrý den, už přes dva měsíce se léčím s vaginální mykózou. Během poslední léčby se mi problémy avšak zhoršily (objevily se mi na pyscích bílé skvrny). Nyní jsem od gynekologa dostala Polygynax a Nitrofurantoin-ratiopharm, jenže jsem se v příbalovém letáku dočetla, že nitrofurantoin se používá k léčbě infekcí močových cest... Chtěla bych se zeptat, jestli mi ten nitrofurantoin může vůbec nějak pomoct a zda ovlivňuje účinnost hormonální antikoncepce. Děkuji za odpověď =)

Odpověď odborníka:

Nitrofurantoin je antibiotikum k léčbě infekcí močových cest ,na mykozu účinek nemá,ale antikoncepci neovlivňuje.Bylo by potřeba zhotovit kultivaci z pochvy a mikrobní obraz poševní a podle výsledku nasadit cílenou léčbu, pokud se bude jednat o mykozu je potřeba i léčba partnera. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: