Nízká hladina progesteronu

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych poprosit o Váš názor. Na základě hormonálního profilu před plánovaným otěhotněním mi byla zjištěna nízká hladina progesteronu. Od začátku těhotenství až do konce 12. týdne (kdy jsem byla v poradně) jsem užívala Utrogestan. Další kontrola mě čeká tedy v 16 tt. Myslíte, že nyní už je progesteron produkován placentou, tudíž se nemusím obávat, že by jeho hladina byla stále nízká a hrozil by případný potrat z důvodu vysazení Utrogestanu? Je vhodné i nadále hladinu progesteronu kontrolovat? Krvácení či špinění neproběhlo. Děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, placenta už funkci převzala, pokud budete užívat progesteron nadále, nic se neděje, můžete ho užívat až do 3. trimestru. Kontroly hodnot již nejsou nutné, pokud bude vše v pořádku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x