Nízká váha

Dobrý den,mám dcerku,které je 19 měsíců.Narodila se v 35 tt akutním císařem.Porodní váha byla 1950 g a 41 cm.Už od narození má problém s váhou.Jde strašně pomalu na horu.Váží teď 7,787 g a měří 74 cm.Chtěla bych vědět jak se to to řeší.Jestli jí mám kupovat nějaké nutriční přípravky.Mléko již nechce od roka a jogurty taky moc jíst nechce.Jsem bezradná.Prosím o radu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předčasně narozeným dětem zpravidla déle trvá, než doženou svoje vrstevníky. Nicméně by vaše dcerka měla být sledována odborníkem, aby nedošlo k zanedbání správného růstu. Nutriční přípravky pro malé děti existují, např. Fortini. Tento přípravek může být pro neprospívající dítě i předepsán lékařem.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: