Nízké leukocyty

Dobrý den, prosím o radu. Po několika resekcích v dutině ústní mě začalo svědit úporně celé tělo, i po jednom poškrábání mám velké červené fleky a zhruba druhý den se mi na místě vytvoří velké modřiny. Jak se jednou začnu škrábat, nejde přestat. Tento stav trvá asi dva měsíce. Na imunologii mi byly zjištěny nízké leukocyty. Co mohu udělat pro jejich zvýšení a co vůbec znamenají nízké leukocyty? Může toto všechno mít za následek několik resekcí do kosti?? Prý je to důsledkem dlouhotrvajícího zánětu. Jak ale zjistím kde zánět je? Děkuji za odpověď. S pozdravem, Zdenka S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel z Vašeho poposu událostí nevím, zda-li máte leukocyty snížené dlouhodobě, který typ leukocytů je snížený. Někdy dochází přechodně k snížení bílých krvinek při virových infekcích, při bakteriálních infekcích je tomu spíše naopak, tam bílé krvinky / jejich typ neutrofily/ naopak výrazně stoupají. Pokud by byl zákrok - resekce kosti komplikovaný infekcí, tak samozřejmě může dojít ke změně hladiny leukocytů. Z preparátů posílujíccíh imunity- můžete zkusit probiotika, GS immunostim, raději bych ale terapii konzultovala s Vaším imunologem, který zná hodnoty Vašich laboratorních výsledků, nevím zda-li se léčíte ještě s jinými onemocněními. Při přetrvávajícím snížení, svědění, ev. pokud byste měla teploty, doporučovala bych hematologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
leukopenie a těhotná | Od: Šárka | 10.3.2015 14:32
Mohu být těhotná je nějaké riziko
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: