Nízké trombocyty

Dobrý den, mám z prevence trombocyty 133. Potíže nemám. Mám dotaz, jestli to nějak řešit, a jestli to může způsobovat potravní doplněk Diosminol (dříve Detralex), na křečové žíly. Vyděsilo mě na internetu, že je to projev leukémie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte jinak normální krevní obraz, tak trombocyty 130tis/ul jsou hraniční nález - o leukemii se nejedná. Můžete být po viroze, nebo se vám ve zkumavce mohou destičky shlukovat (což není nic patologického). spíše bych to jednou zkontrolovala - za 6-12měsíců, samozřejmě dříve při potížích. Trombocyty 130 nejsou ani podmínkou k vyloučení z dárcovství krve - je to spodní hranice. Detralex to neovlivní. Přeji pěkný den....

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: