Nízko uložená placenta

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, u mého prvního těhotenství před 3 lety jsem měla nízko uloženou placentu, z tohoto důvodu mi lékaři porod vyvolávali ve 39. týdnu, ale během porodu jsem začala silně krvácet a začala se mi odlučovat placenta, musel mi být proveden akutní císařský řez, já i dcera jsme v pořádku. Pomalu plánuji druhé těhotenství, chtěla jsem se zeplat, jaká je pravděpodobnost opakování se tohoto problému a zda je možno porodit přirozeně, i když jsem po císařském řezu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jano! Rodit můžete přirozeně, jeslit nebyly žádné komplikace. Nízko položenou placentu i jiné porchy umístění placenty mít můžete a to se stejnou pravděpodobností, jako jakákoliv jiná žena, tedy asi 5%. Chyby v pozici placenty patří k nejméně závažným odchylkám, těhotenství a průběh prvního těhotenství vy Vás od dalších dětí odradit neměl.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: