Nízko uložená placenta

Je mi 39 let,mám za sebou 2těhotenství obě ukončena císařským řezem,první porod dvojčata,druhý porod v roce2004 jedno dítě.V druhém těhotenství jsem špinila kvůli nízko uložené placentě v 1.polovině těhotenství.Chci se zeptat kdybych znovu otěhotněla jaké je riziko,že bude placenta opět uložena nízko?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Neexistuje žádné pravidlo, podle kterého by se dalo určit či předvídat, v kterém místě dělohy dojde k uhnízdění placenty. Pro Vaše další těhotenství je riziko nízce uložené placenty stejné jako pro jakoukoli jinou ženu. Důležitější je na toto včas přijít a ženu patřičně sledovat. Někdy může být komplikací to, když se placenta uhnízdí do místa, kde je jizva na děloze po předchozích císařských řezech. Ale to vše Váš gynekolog včas na ultrazvuku pozná.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: