Nízko uložená placenta ve 14 týdnu

Dobrý den.Dnes mi lékař na prohlídce(14+2) řekl, že mám nízko uloženou placentu, zasahující k hrdlu, na zadní stěně.Podobné jsem to měla i u prvního těhotenství, přesto placenta normálně vylezla.Chtěla bych se zeptat, zda placenta ještě může ,,vylézt"a do jakého časového období? a co pro to mohu udělat?(nejezdit na kole, omezit pohlavní styk, cvičení, , nenosit těžké věci apod.?)Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, touto informací se vůbec neznepokojujte, placenta bude výš, až poroste děloha. Zda se jedná o nízce nasedající placentu lze spolehlivě poznat až kolem 30. týdne těhotenství. Dělejte vše, co vám bude příjemné.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: