Nízky pulz

Mám 63 rokov,môj krvný tlak sa pohybuje okolo 130/60.Znepokojuje ma pulz ktorý mám posledných 10 dní 38- 42 úderov za min.Beriem lieky na podporu srdca viac ako 1 rok a môj ošetrujúci lekár vie o tomto stave...Celkove sa cítim dobre.Pýtam sa či je tento môj stav veľmi vážny /alarmujúci/a treba okamžite konať,alebo nechávať na zvažovaní doterajšieho ošetrujúceho lekára. Je to prejav unaveného srdca, ktoré potrebuje transplantáciu? Ďakujem za Vaše vyjadrenia.S úctou Vlasta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vlasto! Pokud nejste maratonec nebo podobný vytrvalec, určitě si tento tep zaslouží vyšetření. Pokud neupadáte do mdlob a bezvědomí není situace urgentní. Může to být způsobeno poruchou srdečního systému, který zabezpečuje činnost srdce, ale může se jednat i o relativní předávkování betablokátory, což jsou běžné léky "proti tlaku". Trnasplantace Vám nehrozí, nejvýš "budík", tedy kardiostimulátor. Doporučuji konzultaci u ambulantního kardiologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: