Nízký tep

Dobrý den, je mi 62 let a celý život jsem měla nízký tlak, v posledním roce jsem měla velké problémy s kolísavým tlakem, bylo mi špatně a cítila jsem tlak na hrudi. Vyšetření EKG dopadlo v pořádku a lékař mi dal prášky Trimepranol, mám si brát půlku prášku večer. Od té doby mám většinou tlak v pořádku, ale jednou za pár dní se mi stane, že se mi zvýší tlak např. 130 a více/80 a více a naopak tep mám třeba jen 50. Myslíte, že je to velký problém, nebo se toho nemám obávat? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Trimepranol snižuje tlak i tep. Nevím, v jaké době si tlak měříte a jaký je tedy v té chvíli účinek TMP. Není vyloučené, že by bylo dobré terapii tímto lékem časově upravit či přidat další lék, nebo terapii TMP zaměnit za lék jiný. S další terapií by se lékař měl rozhodnout na základě Holter TK vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: