Nízky tlak

dobry den,chtela bych se zeptat-dlouhou dobu měřím krevní tlak 90-60 tep 60,je mi 35let víška 164 vaha 53kg,byla mi zjištena uzkostna porucha-celodení jako motaní hlavy,bolesti u srdce-komplet kardio ok,brnení rukou celou noc-to by mě zajímalo,jestli ten nízky tlak tohle muže zpusobit,nebo jestli to muže byt k te uzkostné poruše,bojím se toho nízkého tlaku-aby mi nezpusoboval nejaké nedokrvení mozku-aby třeba z toho nemohla byt mozkova příhoda,mívam i celodeně zhoršeny zrak-když je pod mrakem-jako mžouram,mam ct mozku,magnet rezon mozku a krční pateře,emg-vše bylo v pořadku,ješte podotknu,že když prudce vstanu-tak nemívam žadny mžitky,pocity na omdlení atd..jako při nízkém tlaku,pocity na omdlení jsem mívala přes den,ale jestli sem seděla-šla ležela..třeba 5krat za den,zajímalo by mě,jestli takhle nízky tlak by mi mohl neco zpusobit,když už ho mam určite tak 3roky a jestli by mohl byt i třeba k té psychice,žadné antidepresiva neužívam,ani benza.ted jsem začala terapie,uzkostna porucha začala po porodu-po težké zateži,nespavosti,nekdy večer,když si lehnu,mam pocit jako bych se propadala..jako do postele-to se bojím jestli tohle nemuže byt ješte dalším snížením tlaku

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nízkého tlaku se bát nemusíte. Je pravda, že někdy nízký tlak způsobuje pocity na omdlení při vstávání, při prudkých pohybech, ale není to život ohrožující stav. Někdo má sklon k nízkému krevnímu tlaku, ale není nemocný. Nízký tlak určitě nezpůsobuje cévní mozkovou příhodu. Je nutný dostatečný pitný režim, někdy pomůže káva.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: