Nízký tlak a kolaps

prajem dobry neskory den pani doktorka, minule som mal kolaps a musel som si okamzite lahnut na zem, pricom som mal namerany tlak 60/40, je takyto tlak pre cloveka nebezbecny? moze to suvisiet zo zlyhavanim srdca? beriem carwedigammu 25 ale toto sa mi stalo prvy krat, co to moze znamenat? dakujem za odpoved a prajem krasny vecer a vela zdravia,lebo to je to najdolezitejsie na svete. s pozdravom Karol

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takto nízký tlak je obvykle provázen mdlobami/kolapsem, neboť při tak nízkém tlaku dojde k poruše prokrvení mozku. Příčin nízkého tlaku je více, doporučuji Vám vyhledat Vašeho lékaře k bližší diagnostice. Selhání srdce se sice může projevovat i nízkým tlakem, ale spíše je provázeno dušností, únavností, slabostí, navíc bývají patrné změny na echokardiografii a na RTG srdce. Sám o sobě nízký tlak obvykle na selhávání srdce neukazuje.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: