Nízky tlak krve

V listopadu minulého roku jsem měla problémy s krevním tlakem. Byl kolísavý. Vystupoval mi někdy na 180/100. V nemocnici mi dali agen (1/2 tablety večer) na ustálení, jelikož všechna vyšetření a výsledky byly v pořádku. Mam 47 let a tvrdili, že jde o hormonální změny a ze mam náběh na vyssi tlak. Agen beru od ledna tohoto roku. Tlak mam vsak dost nízký - průměrně 110/63. Nevím, jestli léky prestat brat (protoze se bojim tech vystupu tlaku, ktere jsem měla). Pokud prestat, jak? Postupně vysazovat nebo najednou. Uz jsem zkoušela vysadit lek, asi před měsícem, ale necítila jsem se dobře, tak jsem znovu zacala uzivat. Jsem vsak dost unavena, sem tam se mi krouti hlava. Za odpoved dekuji. N. J.

Odpověď odborníka:

Vážená paní N.J., léčba kolísavého krevního tlaku je mnohem obtížnější než léčba trvale zvýšeného tlaku krve. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším kardiologem na opakoveném monitorování tlaku krve během 24 hodin a úpravě léčby tak, aby Vám tlak krve neklesal na hodnoty vyvolávající klinické obtíže. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: