Nižší hematokrit

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o zhodnocení krevního obrazu téměř 16. měsíčního dítěte? Hemoglobin 105, hematokrit 0,299 (ref. meze: 0,330-0,400). Užíváme dlouhodobě Maltofer. Je podle Vás hladina hematokritu kritická? Od jaké hodnoty lékař může doporučit transfúzi?? Děkuji a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ke správnému zhodnocení chybí ještě například laboratoř ke zhodnocení metabolismu železa, kvůli kterému užíváte maltofer. Obecně je dnes situace taková, že se s transfuzí nespěchá a velmi zjednodušeně se dá říci, že je udávána hladina hemoglobinu pod 70, kdy se uvažuje u jinak stabilizovaných pacientů o podání transfuze. Vaše hodnota - i když neznám celkový váš stav - jistě není indikací pro transfuzní léčbu. Je dobré se s vaším praktikem domluvit i na event. další vitamínové terapii - například pyridoxin, listová kyselina....podle toho pokud tomu laboratorní testy diferenciálního kr. obrazu odpovídají. S pozdravem Mirek Klíma

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x