Nízská sliznice

Jsme půl roku po dvojité revizi dělohy (zamlklé těhotenství v 8 týdnu). Menstruace nastoupila relativně dobře a začala se i zesilovat. Ale chodila jsem na nějaké ultrazvuky v průběhu celého cyklu a sliznice nikdy nebyla více jak 5 mm. Začala jsem pít bylinné čaje atd. Ale dneska jsem byla zase na kontrole (14 DC - folikul 19 mm) ale sliznice pořád jen 5 mm. Tak mi dala hormony na druhou část cyklu Duphaston a mám přijít před menzes na ultrazvuk. A jestli to nebude narostlé tak že mě objednají na HSK s podezdřením na Jsme půl roku po revizi dělohy (zamlklé těhotenství v 8 týdnu). Menstruace nastoupila relativně dobře a začala se i zesilovat. Ale chodila jsem na nějaké ultrazvuky v průběhu celého cyklu a sliznice nikdy nebyla více jak 5 mm. Začala jsem pít bylinné čaje atd. Ale dneska jsem byla zase na kontrole a pořád jen 5 mm. Tak mi dala nějaké hormony na druhou část cyklu Duphaston a mám přijít před menzes na ultrazvuk. A jestli to nebude narostlé tak že mě objednají na HSK s podezdřením na Ashermanův syndrom. Chtěla jsem se zeptat, jaký vy máte na to názor, jaká pravděpodobnost je že to opravdu AS. Snažíme se znovu o početí cca 4 měsí ce po revizi a stále nic. Myslela jsem, že když je menstruace přítomná, že AS není pravděpodobný. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Menstruace u Aschermanova sy není úplně vyloučena, spíše pokud byste otěhotněla, mohlo by dojít k potratu tím, že se oplozené vajíčko nemá kam uchytit. Sliznice nebude dostatečná. Hytseroskopie je rutinní výkon, kterého se bát nemusíte. Určitě Duphaston nebo Utrogestan k léčně je dobrá volba.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Poruchy psychiky a spánku může vyvolat zvýšená hladina prolaktinu
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x