Nk buňky

Dobrý den, snažíme se již 2 roky o miminko, jsem v péči CAR a podstupuji různá vyšetření. Bylo mi zjištěno zvýšené množství NK buněk ( 27%). Nikdo mi k tomu nic neřekl a CAR to také něřešilo. Je vše v pořádku nebo bych na to měla upozornit? Nevím jestli to v množství výsledků nebylo přehlédnuto. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokudd Vám byla zjištěna zvýšená aktivita NK buněk, znamená to zvýšenou reaktivitu nastimulování Vašeho imunitního systému. Někdy se před plánovanou graviditou , nebo před umělým oplodněním podává malá dávka kortikosteroidu , tyto léky mírně tlumí reaktivitu imunitního systému. Léčbu by měl vést imunolg po dohodě s gynekologem, odběry bych zopakovala, včetně komplentího imunologického vyšetření

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: